Att springa ett löplopp för första gången

Vi är två 23-åringar från Uppsalatrakten som har antagit utmaningen Ekebyloppet. Ingen av oss har sedan tidigare någon erfarenhet av löpning, och tänkte därför erbjuda er en chans att följa med oss i vår träning till loppet. Vi tänker springa det 10 km långa spåret, men våra tips funkar lika bra för 5 km.


Det första steget vi tog var att gå till Löplabbet, för att köpa ett par riktigt bra skor. Vi har båda sprungit i dåliga skor tidigare, och kände att det var värt att investera i något ordentligt inför loppet. I efterhand tycker vi båda att det var ett bra beslut, då vi känner skillnad gentemot våra tidigare skor varje gång vi är ute i löpspåret.

För att förbereda oss inför loppet kommer vi att följa träningsprogrammet C25K (couch to 5 km). Sök på C25K om du är nyfiken på vad det innebär! Det är perfekt för oss nybörjare, men om du springer sedan tidigare passar det nog bättre med något mer utmanande.

Under de kommande veckorna kommer vi att fortsätta löpträna enligt C25K, och främst fokusera på att skapa en rutin för träningen. Det är alltid bra att ha någon man tränar tillsammans med, för att trigga och motivera varandra!

Vi ses om ett par kilometer!
Marcus och Joel

Kommentera gärna: