Motivation

06.00, larmet från igår kväll börjar tjuta - det är dags att vakna. Bara fem minuter till, hinner jag knappt tänka innan Marcus står och bankar på min dörr, det är lönlöst, han kommer aldrig att ge sig förrän jag har stigit upp och öppnat dörren. En snabb frukost, på med träningskläderna och raka vägen ut i spåret. Det tar emot, men målet hägrar i horisonten och det finns ingen chans att jag ger upp nu.

Motivation, kanske en av de viktigaste hörnstenarna när det kommer till träning i alla dess former. Drivkraften som får dig att sträva efter dina mål, anledning  till varför du sliter ute i spåret eller på gymmet eller den lilla rösten som övertalar dig att inte ta ännu en till sovmorgon. Motivation kommer i många olika former och är olika för alla, men den är alltid lika viktig för att komma igång med resan mot ditt mål!

Men vad är det som motiverar just dig, är det utmaningen i att hela tiden bli bättre, känslan när man pressar sig själv till det yttersta, eller kanske vill du bara vara bättre än alla din vänner. Det kan vara bra att veta vad som driver dig framåt, det kan hjälpa dig att hitta extra motivation under tunga perioder och få dig på rätt spår igen! 

Så hitta din motivation, hitta drivet och släpp aldrig taget. Oavsett om det är belöningen i sig att se din personliga utveckling, att vara bäst i världen, eller som i mitt fall, en yttre motivation i form av Marcus, som bankar på min dörr varje morgon.

Kämpa på och ge inte upp, så ses vi om ytterligare några kilometer!
Marcus & Joel

Kommentera gärna: