Det våras för löparskorna

Vad gör man egentligen som projektledare för ett löplopp?

Johanna och jag, Hedwig, läser båda till civilingenjörer och jobbar ideellt med Ekebyloppet vid sidan om. Ett bra komplement när motivationen tryter för skolarbete eller när man vill ha en paus och ägna tid åt något annat. Vårt arbete består av allt ifrån att kontakta markägare, se till banan, hitta huvudansvariga funktionärer för olika områden, jobba med marknadsföring till att lägga budget och beställa t-shirts. En varierad blandning av arbetsuppgifter!

Nu i mars fokuserar vi på att få klart viktiga detaljer som gör att vi är redo inför loppet. Många gånger dyker små oklarheter upp som behöver gås igenom eller utredas. Ekebyloppet är ett samarrangemang mellan OK Linné, Friskis & Svettis samt Ekeby Hälsocenter vilket gör att vi har en god dialog sinsemellan för att uppnå ett bra samarbete och det viktigaste av allt – en minnesvärd löpardag i juni. Vi har gjort allt ifrån att räkna vårt t-shirtförråd och planera arenans innehåll till att ta bilder på banan och styra med anmälan.

Vad driver oss? Båda två älskar löpning i skogen och att få sprida den glädjen som det ger tycker vi är väldigt motiverande och roligt. Att arbeta strukturerat med ett projekt är bra erfarenhet och när man själv vill uppnå ett gott resultat för att få nöjda deltagare gör man gärna lite extra. Samtidigt är det viktigt för oss att hitta bra samarbete och duktiga funktionärer som avlastar och bidrar till ett bra arrangemang. Samtidigt är vi tävlingsmänniskor som gärna letar nya utmaningar, vilket ledde oss fram till Ekebyloppet. Vår förhoppning är att vi alla kommer att njuta av en naturskön löpardag tillsammans!

Kommentera gärna: