Tiden springer iväg

Veckorna flyger förbi, och idag är det mindre än en månad kvar till loppet. Skorna fortsätter att nöta i spåret, och resultaten skapar motivation för att springa ännu snabbare, ännu längre. Under mitt första träningspass sprang jag 3,7 km på 26 minuter, och senast 6 km på 34 minuter. Målet jag har satt upp inför loppet är att klara av milen på mindre än en timme, så nu handlar träningen om att behålla hastigheten samtidigt som distansen ökar.

Den bristande motivationen som jag möttes av i början av min träning har nu snarare blivit en ilska som uppstår när Runkeeper inte visar några nya rekord efter träningspasset. Målet med träningen är inte längre att ta sig igenom passet, utan att prestera så bra som möjligt, och framförallt lite bättre än förra gången. Varje gång.

Två månader har sprungit förbi, men idag kan jag se tillbaka på den tiden och känna mig nöjd. Samtidigt känner jag mig laddad inför ännu en tidig morgon i spåret, med start halv sju. Ses vi där?

Tiden må springa iväg, men det gör jag också.

/Marcus

Etiketter: morgon tid nöta

Kommentera gärna: